• info@deauditoren.nl
  • +31(0)6 828 803 34
  • +31(0)6 828 803 34

ISO 17100 Vertaaldiensten

Wat is ISO 17100?

Hoe weet je of een vertaling goed is als je zelf de taal niet spreekt? Kwaliteit is namelijk discutabel. Je kunt diploma’s van de vertaler opvragen of proefvertalingen laten uitvoeren die je helpen een beslissing te maken om in zee te gaan met een bepaald vertaalbureau.

ISO 17100 is de internationale norm voor vertaaldiensten. De Europese en nationale normen omtrent vertaaldiensten. Met het ISO 17100 certificaat toont een organisatie aan dat de vertaaldiensten uitgevoerd worden middels een beheerst en continu verbeterd proces. De ISO 17100 norm stelt eisen aan het gehele vertaalproces.

 

Voor implementatie bieden de ideale oplossing. Hoe?

Met implementatie van De Auditoren, krijg je volledige ondersteuning op het managementsysteem welke makkelijk te onderhouden is. Vanuit hier kan er gemakkelijk continue verbetering doorgevoerd worden binnen de organisatie.

Wanneer je een implementatie uitbesteedt bij een externe specialist, kunnen werknemers zich blijven focussen op hun eigen werkzaamheden dit bespaard kostbare tijd.

Wij van De Auditoren helpen elke organisatie graag om dat felbegeerde certificaat te behalen en behouden.

 

De interne audit van ISO 17100 is een van de belangrijkste eisen vanuit de norm.

Een interne audit moet door een onpartijdige auditor uitgevoerd worden. Het is namelijk niet de bedoeling dat dit door een interne medewerker word uitgevoerd wanneer hij/zij onderdeel is van het te auditen proces. Dit blijft voor veel organisaties een uitdaging. Dat komt vaak door gebrek aan tijd en kennis. Hierdoor is het lastig om tot een volledige rapportage te komen. 

Het betreft een controle op het gehele systeem en processen binnen de organisatie. Denk hierbij aan dat alle onderdelen van de norm beheersbaar zijn en processen up-to-date in kaart zijn gebracht. Daarnaast zijn er nog meerdere punten waar goed over nagedacht moet worden vanuit de organisatie en haar management om tot een volledige interne audit te komen. De Auditoren helpen jouw hier graag bij.

Een interne audit dient ook als een GAP analyse. Dit om mogelijke zwakke plekken binnen de organisatie inzichtelijk te maken en hier een plan voor op te zetten.

 

Ook mogelijk als leveranciersaudit

De auditoren maken het ook mogelijk om alle huidige leveranciers op de ISO 17100 norm te beoordelen als onderdeel van de jaarlijkse leveranciersaudit.

Hierbij voeren wij een GAP analyse uit bij de gewenste leveranciers aan de hand van de norm om tot een complete rapportage te komen.

Ook is het mogelijk om bedrijfsspecifieke eisen of processen mee te toetsen. Deze rapportage zal gedeeld worden met zowel aanvrager als leverancier om voor beide inzicht te geven in de afwijkingen en bevindingen van de gestelde eisen.

De voordelen

  • Volledige ondersteuning op het managementsysteem

  • makkelijk te onderhouden systeem

  • Kostenbesparend

  • Onpartijdige frisse blik

  • Brede externe kennis

  • Het vierogenprincipe

De voordelen

Wij helpen graag

De Auditoren helpen graag om alles uit handen te nemen. Wij richten ons volledig op jouw organisatie. Dit doormiddel van het implementeren van o.a. managementsystemen of het uitvoeren van interne en/of leveranciersaudits.

Met alle nodige kennis in huis, zorgen De Auditoren voor een klantgerichte aanpak en een unieke oplossing.

Ben jij geïnteresseerd? Wij maken graag een passende offerte voor je.

Wij helpen graag